MMC Matrassen

Reeds jaren bestaat een ziekenhuismatras uit een koudschuim (polyurethaanschuim al dan niet met preventie van doorligwonden of positionering). Koudschuim is een opencellige schuimstructuur die een enorm comfort biedt aan de patiënt. Het grootste nadeel bij medisch gebruik is echter dat deze open cellen vocht en bacteriën doorlaten en zelfs opslaan. Dit maakt het autoclaaf reinigen niet mogelijk. De bescherming van het schuim door allerhande materialen (Latex, PVC, ...) kan vele infecties veroorzaken. Stiknaden, ritssluitingen, velcro en drukbouten houden de binnenkomende vloeistoffen niet tegen.
Deze dringen door tot in de matras en kunnen een hygiënisch probleem vormen. Wat wij bieden is een totale duurzame bescherming tegen alle mogelijke indringers. Het betreft een nieuwe techniek die een een polyurethane folie in oplossing, een coating, over het polyetherschuim legt zodat er geen gaatjes ontstaan in de eindlagen.

Wat zijn de voordelen van onze coating

Voordelen van ons schuim

Onze matras bestaat uit twee lagen van verschillende kwaliteiten met elk hun specifieke eigenschappen waaronder een opencel structuur.
Het koudschuim geeft de progresieve druk en ondersteuning waarbij het traagschuim de druk optimaal verdeeld.
De lijm tussen de twee lagen is op waterbasis net zoals de matrassen voor de consument.

Doorsnede van het MMC Matras

De matras
de rest van de specificaties gelden voor alle MMC matrassen met uizondering van de gebruikte diktes voor de verschillende lagen.

Meer technische info van de coating

Een beetje meer uitleg

De duurzaamheid van Laytech is langer dan deze van Latex. Een vergelijking:

 

Laytech

Latex

Superieure duurzaamheid

+

-

Test: BS3379

Na een equivalent van 10 jaar gebruik wijzen hardheidstests uit dat Laytech Medica ongeveer de helft minder verlies heeft dan Latex (3 verschillende tests)

Werking bij lagere densiteiten

+

-

Makkelijk in gebruik

+

-

Service classificatie "X" (*)

+

-

Superieur comfort en steun

+

+

Luxueus gevoel

+

+

Luchtdoorlaatbaarheid

+

+

(*) Dit is een test voor schuim om het maximale verlies van hardheid te testen dmv een "pounding" test. Klasse X is de strengst haalbare norm met maximaal 12% verlies.

Een beetje meer uitleg

Ultra-fresh is ontwikkeld voor de meest veeleisende klant inzake hygiëne: Het is een ingebouwd antimicrobe additief dat het produkt gedurende de hele levensloop voorziet van een hygiënische frisheid.

De lijmsoort

We gebruiken een veelvuldig beproefde drukgevoelige, vloeibare dispersie contactlijm op waterbasis voor het verlijmen van onze schuimstoffen. De lijm heeft volgende eigenschappen:
• Een zeer hoge kleefkracht
• Een hoge warmtebestendigheid
• Bevat geen gevaarlijke stoffen
• Is niet brandgevaarlijk

Kort even de voordelen

• Vrij kiezen van: afmetingen, schuimspecificaties, kleur
• Goedkoop: Langere levensduur, kan bij vele toepassingen gebruikt worden
• Hoog comfort: voelt aan als een tweede huid
• Hygiënisch: volledige bescherming. Na elk gebruik éénvoudig te reinigen (*).

Eénvoudig te reinigen

Er wordt aangeraden om de matras met een niet-alcoholisch desinfectiemiddel te reinigen.

CE-Label

Alle producten hebben het CE-label voor medische producten klasse 1. Dit wil zeggen dat de produkten goedgekeurd zijn volgens 93/42/EEG.